Q1) Total mass servings, scoops and usage?

Ans) Total mass matrix 2 kg (4.4 pounds) has 17 servings. Each serving contains 3 scoops. Total serving size in grams is 120 grams. Each serving has 492 calories and 32 g protein. There is a scoop inside the pack. Use 4 scoops at least daily with water or milk. For example use 2 scoops after exercise and use 2 any other time. 4 scoops daily is minimum for good results. 

Q2) Whey Protein 80 serving, scoops and usage?

Ans) Whey Protein 80 1 kg (2.2 pounds) has 40 servings and 2 kg (4.4 lbs) has 80 servings. Each serving is of 1 scoop and serving size is 25 grams. Each serving has 20 g protein. Use one scoop immediately after exercise. One before sleeping, one in the morning. Overall use at least 2 to 3 scoops daily. You can use in water or milk. Per scoop, use 150-250 ml water or milk. Whey 80 has 4.5 g BCAAs and 3.5 g Glutamine per scoop.

Q3) Why is Whey 80 better than Optimum Nutrition (ON)  Gold Standard Whey? Why should I buy it?

Ans) Whey 80 has 20 g protein per 25 g scoop. This means it has protein percentage of 80 percent. ON has 24 g protein in 31 g scoop. This means protein percentage is only 77%. Also, ON has 4 g carbs while whey 80 has 1. 7 g carbs only. (Carbs is short form of carbohydrates.)

Q4) Whey Protein Isolate 90 serving, scoops and usage

Ans) Whey Protein Isolate 90  1 kg (2.2 pounds) has 40 servings and 2 kg (4.4 lbs) has 80 servings. Each serving is of 1 scoop and serving size is 25 grams. Each serving has 22 g protein. Use one scoop immediately after exercise. One before sleeping, one in the morning.You can use in water or milk. Per scoop, use 150-250 ml water or milk.  Overall use at least 2 to 3 scoops daily. Whey 90 has 6 g BCAAs and 3.9 g Glutamine per scoop.

Q5) Micellar Casein benefits, serving and usage?

Ans) Micellar Casein is a slow releasing protein. Use it before sleeping so that your body gets protein and amino acids while you are sleeping and your muscles can repair. Scoop size is 30 g. Per serving 24.5 g protein. 1 kg has 33 servings and 2 kg has 66 servings. Use one scoop in water or milk before sleeping.

Q6) What should people do who have allergy to milk/dairy products. This allergy is also called Lactose intolerance.

Ans) For these people, whey 80 is not suitable at all as it contains lactose. If lactose intolerance is not too severe, these people can use Whey Protein Isolate 90 as it contains very low lactose. However, if they have very severe lactose intolerance then they should use Pea Protein because pea protein has zero lactose.

Q7) Pea Protein benefits, serving and usage?

Ans) Pea protein is best for people who have milk allergies or lactose intolerance. Scoop size is 30 g. Each serving has 23 g protein. 1 kg has 33 servings. Usage same as whey protein 80

Q8) What Is protein coffee coolers?

Ans) If a person gets bored of simple whey protein shakes they can use this. It is very tasty and has a lot of coffee in it so it is very refreshing.

Q9) What is Protein mug cake?

Ans) If a person gets bored of simple whey protein shakes, they can use this. Simply put one scoop of powder and 3/4th scoop of water in a mug. Mix well and put in microwave for 20 to 25 seconds. It forms a delicious protein cake.

Q 10) Which Supplement should I use.

Ans) First ask customer his weight, height and goal

  • If customer says his weight is between 40-60 kg  and he needs to gain weight then suggest him Total mass matrix.
  • If customer says his weight is 60-70 kg and he wants to gain more weightthen suggest him All In one protein
  • If customer says his weight is 60-70 kg and he wants to gain muscle size and shape up body then suggest him Whey Protein 80
  • If weight is above 70 kg and he says he wants to gain more weight then tell him to use All in one or whey 80. Don’t give him options of these 2 or he will get confused. Choose one and tell him to use
  • If customer says his weight is 75 kg plus and his height is between 5 5 and 5 11 and he says his goal is weight loss and cutting tell him to use Whey Protein Isolate 90 plus CLA. Whey Protein isolate 90 will help with cutting and muscle gain and CLA will help in cutting/ fat burn. If customer says he has lower budget and if he asks can he use whey protein 80 tell him that he can use whey 80 as well. It is also very good but whey 90 is a bit better.

Q11) Difference between Whey protein 80 and Whey Protein Isolate 90?

Ans) Whey Protein 80 is pure whey protein concentrate and Whey Protein Isolate 90 is pure whey protein isolate. Both are extremely good but whey protein isolate 90 is better as it has lower fats and carbs and higher protein. Whey Protein 80 is better than ON gold standard and nitrotech and whey protein isolate 90 is better than Whey Protein 80.

Q12) Difference between All in one and whey 80?

Ans) Both are very good. Whey 80 is pure whey protein. All in one is sort of an advanced mass gainer. If you want to gain mass fast then use all in one as apart from creatine it also has carbs, glutamine and creatine. So it is very effective.

Q13) All in one servings and usage

Ans) All in one 1 kg has 14 servings and 2 kg has 28 servings. Each serving is of 2 scoops and total serving size is 70 g. We recommend 2 to 4 scoops (1 to 2 servings) at least daily. For example use 2 scoops with water or milk immediately after exercise and 2 scoops any other time.

Q 14) Creatine Usage etc

Ans) Creatine is used to increase strength. You can lift more weight if you use creatine. 500 g has 100 servings of 5 g. Scoop size is 2.5 g so 2 scoops will make one serving of 5 g. Use 2 scoops daily 20 25 minutes before exercise.

Q 15) What is intraworkout?

Ans) Intraworkout is a supplement which is used during exercise. Our best intraworkout is BCAA extreme. (BCAA powder).

Q16) BCAA extreme usage

Ans) BCAA extreme/BCAA tablets help increase muscle size and also when a person is doing fat loss, they help to retain muscles. If you don’t take bcaas then during fat loss, your muscles can also burn and decrease in size. For bcaa extreme, 250 g has 41 servings. Each serving is of 6 g and each scoop is of 3 g. So you need 2 scoops to make one serving of 6 g. Use 2 scoops during exercise and if you can then 2 scoops before sleeping. Each scoop of bcaa extreme has 6 g bcaas…..  For bcaa tablets, use 2-3 tablets before workout and 2 to 3 tablets before sleeping. Each tablet has 1 g bcaas.

Q 16) What is preworkout?

Ans) Preworkout is something which increases stamina. We have 3preworkouts. One is citrulline malate one is Amino NRG and one is Performance Caffeine tablets. If customer asks for recommendation, try to force him to buy citrulline malate as we have a lot of stock of citrulline malate.

Q17) Citrulline malate usage

Ans) Citrulline malate increases blood flow and increases stamina of a person. Each scoop is of 3.5 g. 250 g has 71 servings of 3.5 g. Use 1 scoop in water or juice 1 hour before exercise.

Q18) Amino NRG Usage

Ans) Amino NRG is a very good preworkout. It contains amino acids plus preworkout ingredients. Each serving is of 12 g. 250 g has 20 servings. Each serving is of 5 scoops.

Q19) Performance Caffeine Usage

Ans) Use one tablet 25 min before exercise.

Q20) Performance vitamins usage?

Ans) Very good for general overall health and immune system. Prevents diseases. Use one tablet daily after breakfast. Do not take more than 1 tablet daily!!!!!!!!!!

Q21) Omega 3 usage?

Ans) Omega 3 is very good for hair, bones, brain, heart and overall general health. Each capsule has 180 mg EPA and 120 mg DHA. Use 1 to 3 capsules daily. Best time is after a meal. So one capsule after breakfast, one after lunch and one after dinner.

Q 22) T-factor usage?

Ans) T-factor increases testosterone level. It naturally helps to increase body’s testosterone level. Testosterone is the male sexual hormone. It helps with muscle growth as well as increases sperm count and has sexual benefits. Use 2 capsules before exercise and 2 after a meal like breakfast, lunch or dinner. Overall use 4 to 6 capsules total daily.

Q 23) Dextrose usage?

Ans) Dextrose is a carbohydrate. Use one scoop with whey protein after exercise to improve muscle gain results.

Q 24) CLA usage

Ans) CLA is fat burner. Use 1 to 3 capsules daily. Use one after breakfast, one after lunch and one after dinner

Q 25) Thermopro usage

Ans) Thermopro is preworkout plus fat burner. It increases stamina as well as fat burn. It is our best fat burner. If a customer is very overweight like 80,90,100 kg then recommend him Thermopro plus Whey Protein isolate 90. For best results. Because whey isolate helps with muscle building and also fat loss. Use one capsule thermopro 25 minutes before exercising.

Q 26) Acetyl L carnitine usage?

Ans) It is a very good fat burner. Serving size is 0.5 g . One scoop is equal to one serving. Total 500  servings in 250 g packing. Use one scoop in water or juice 1 to 3 times daily.

Q 27) How to use peanut butter and how much to use?

Ans) Peanut butter is just a healthy food. There is no fixed usage. Depends on you. Use as much as you like. Benefits of our peanut butter compared to normal supermarket peanut butter is that our peanut butter is 100 percent natural. No sugar, oil, preservatives. Nothing. So very good for health.

Q 28) How can we trust you that you sell original products?

Ans)We are the official distributors of The Protein Works brand for Pakistan and import all products directly from UK. You can confirm this by visiting www.theproteinworks.com and asking about us. The Protein Works is one of the best sports nutrition brands of UK and has won Best Protein Award as well.

Q 29) How to verify authenticity of the product I received?

Ans) There is a batch number at the back label on the left of the barcode. Email to The Protein Works and they will tell you it is 100 percent original.